جمعه ١٠ فروردين ١٤٠٣
اخبار > بازدید سرزده دکتر انتظار مهدی از مراکز بهداشتی شهرستان مهاباد


  چاپ        ارسال به دوست

به گزارش باغچه ای مسئول روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان مهاباد

بازدید سرزده دکتر انتظار مهدی از مراکز بهداشتی شهرستان مهاباد

پنجشنبه 31 اردیبهشت ماه 94 معاون امور بهداشتی دانشگاه از مراکز بهداشتی درمانی روستایی و پایگاه های سلامت شهری در شهرستان مهاباد به صورت سرزده بازدید نمود.

دکتر انتظار مهدی معاون امور بهداشتی دانشگاه به طور سرزده از آزمایشگاه روستای عبدالله کرده ، خانه بهداشت و مراکز بهداشتی درمانی روستایی شهر خلیفان و کاولان و کوشکدره و پایگاه سلامت شهری مکریان  و همچنین از  اولین کارگاه آموزشی مراقبین سلامت که از 29 اردیبهشت ماه 94 با هدف توانمندسازی مراقبین سلامت در مهاباد آغاز بکار نموده بود نیز بازدید کرد.

دکتر انتظار مهدی با اشاره به این موضوع که در قالب طرح مراقبت های اولیه سلامت در حاشیه شهرها 460  هزار حاشیه نشین شهرهای مختلف استان از خدمات بهداشتی و درمانی مناسب بهرمند می شوند افزود: در قالب طرح مراقبت های اولیه سلامت در حاشیه شهرها و سکونت گاه های غیر رسمی که در شش شهر از جمله ارومیه، خوی، میاندوآب، بوکان، مهاباد و پیرانشهر اجرا می شود پیش بینی شده است این تعداد حاشیه نشین از خدمات بهداشتی و درمانی مناسب و بهتری با استفاده از سیستم ارجاع بهرمند شوند.

وی اضافه کرد: اجرای این طرح در راستای طرح تحول سلامت در حوزه بهداشت و خدما ت دهی بیشتر به افراد کم درآمد و آسیب پذیر که در اولویت برنامه های دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان آذربایجان غربی قرار دارد انجام می شود.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان آذربایجان غربی گفت: در قالب این طرح برای هر چهار هزار نفر از ساکنان این مناطق یک پایگاه سلامت دایر می شود و شهروندان خدمات بهداشتی و درمانی سطح یک را از این پایگاه دریافت می کنند و در صورت نیاز و عدم بهبودی بیماران در این پایگاهها، در قالب سیستم ارجاع بیمار به مراکز سلامت، برای دریافت خدمات پزشکی سطح یک ارجاع داده می شوند.

وی اضافه کرد: در صورت نیاز بیمار به درمان تخصصی، باز هم در قالب این طرح بیمار به پزشک متخصص ارجاع داده می شود و با توجه به اینکه بیمار از سیستم ارجاع استفاده می کند هزینه های پزشکی در قالب این طرح بسیار کمتر می شود.

دکتر انتظار مهدی گفت: برنامه ریزی های لازم در این زمینه صورت گرفته و زیرساخت های مناسب این طرح در شهرهای مختلف مهیا شده و نیروهای ویژه ای برای اجرای این طرح نیز هم اکنون در حال طی کردن دوره های آموزشی خود هستند و پس از پایان دوره آموزش نیروهای دست اندرکار این طرح پرونده های سلامت برای شهروندان، در این مناطق تشکیل شده و اجرای طرح در این شش شهر شروع می شود.

 در ادامه دکتر مرزنگ گفت: آزمایشگاه استاندارد سازی شده عبداله کرده با داشتن امکانات به روز قادر است 4 مرکز بهداشتی درمانی روستایی مناطق دهستان منگور غربی ، بخش خلیفان و کانی بازار را  با داشتن حدود 14 هزار نفر جمعیت تحت پوشش خود قرار دهد. و از  تعداد ارجاعات بیشتر مردم روستاهای مناطق فوق به آزمایشگاه مرکز بهداشت مهاباد بکاهد.

وی افزود: شهرستان مهاباد دارای 5 پایگاه سلامت حاشیه شهری که هر پایگاه با داشتن 12500 نفر  جمعیت و داشتن 4 نفر کادر مجرب که حداقل یکی از آنها ماما می باشد را تحت پوشش خود دارد.

وی با اشاره به مراکز سلامت شهری خاطر نشان کرد: این شهرستان دارای دو مرکز سلامت شهری در  شمال و جنوب شهرستان  می باشد که با داشتن بیش از 6 نفر کادر جمعیت بین 25 تا 50 هزار نفر را تحت پوشش خود دارد.

شهرستان مهاباد با 215 هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجان غربی واقع شده است.خ


 

 


٠٨:٢٧ - 1394/03/03    /    شماره : ٤٦٦٤    /    تعداد نمایش : ١٧٤٧


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج