جمعه ١٠ فروردين ١٤٠٣
اخبار > دکتر دهقان: روند اجرای طرح تحول نظام سلامت در استان رضایت بخش است.


  چاپ        ارسال به دوست

به گزارش عبدالعلی زاده مسئول روابط عمومی معاونت غذا و دارو

دکتر دهقان: روند اجرای طرح تحول نظام سلامت در استان رضایت بخش است.

دکتر کامران دهقان معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان آذربایجان غربی گفت: طرح تحول نظام سلامت از پانزدهم اردیبهشت سال 1393 همزمان با سراسر کشور در استان آغاز گردیده است.

در اجرای این طرح در قدم اول معاونت غذا و دارو وظیفه نظارت و کمک به مراکز درمانی دانشگاه برای اجرای بسته اول برنامه طرح تحول سلامت با عنوان کاهش فرانشیز پرداختی بیماران بستری را عهده‌دار می‌باشد.

دکتر دهقان گفت: از اقدامات صورت گرفته در این راستا، درخواست بازنگری در فارماکوپه‌های دارویی بیمارستان‌ها، فعال‌سازی کمیته‌های دارو و تجهیزات مصرفی بیمارستان‌ها، نظارت بر تامین صد در صد دارو و ملزومات مصرفی بیماران بستری مراکز درمانی می‌باشد.

دکتر دهقان در ادامه گفت: با عنایت به اینکه مراکز درمانی دانشگاهی موظف به تامین ملزومات مصرفی بر اساس لیست اعلامی سازمان غذا و دارو می باشند، یکی از وظایف مهم این معاونت نظارت بر اجرای صحیح دستورالعمل‌های مذکور می‌باشد.

شرکت‌های تولید کننده، وارد کننده و توزیع کننده لوازم مصرفی ملزم به ثبت نام در سازمان غذا و دارو و در نتیجه ایجاد چرخه صحیح توزیع ملزومات و در نهایت کاهش قیمت اقلام مصرف بیماران بستری تا 50 درصد قیمت قبل از شروع طرح بوده‌اند. که در حال حاضر حدود 4200 قلم لوازم مصرفی در لیست مورد اشاره موجود است.

وی گفت: مراکز درمانی استان آذربایجان غربی در راستای تهیه تمامی داروهای مصرفی بیماران بستری نیز اقدام به تکمیل لیست فارماکوپه‌ داروی مصرفی خود نموده‌اند که به صورت میانگین حدود صد قلم دارو به لیست فارماکوپه هر مرکز اضافه شده است.

دکتر دهقان در ادامه از روند اجرای طرح تحول نظام سلامت در استان ابراز رضایت نمود و افزود: تاکنون 34 مورد بازرسی از بیمارستان‌های مجری طرح تحول انجام شده است که 24 مورد مربوط به دور اول برنامه نظارت و 10 مورد مربوط به دور دوم برنامه نظارت بر مراکز درمانی می باشد.

دور اول از خرداد ماه سال جاری آغاز و کلیه بیمارستان‌های مجری طرح از لحاظ:

·         معرفی مسئول تجهیزات پزشکی

·         تکمیل فارماکوپه

·         تفکیک درآمدهای دارویی مطابق با دستورالعمل ابلاغی

·         تفکیک فارماکوپه به صورت مجزا برای هر بخش

·         راه اندازی HIS سیستم اطلاعات بیمارستانی

·         عدم ارجاع بیمار به خارج از بیمارستان

·         شرایط مناسب محل انبار تدارکات دارویی

·         داروساز بودن مسئول بخش دارو و ملزومات مصرفی

·         مشترک نبودن مسئول بخش داروئی و ملزومات

·         مرتبط بودن مدرک تحصیلی مسئول فنی ملزومات مصرفی

·         و سایر موارد مقتضی در مراکز تابعه

 مورد ارزیابی قرار گرفتند. دور دوم این بازدید نیز از آبان ماه سال جاری آغاز گردیده است.

دکتر دهقان در پایان به برخی از مشکلات جزئی موجود در استان در جهت اجرای طرح تحول سلامت اشاره نمودند و افزودند: با توجه به کمبود نیروی انسانی مرتبط با رشته مهندسی پزشکی در استان، امورات مرتبط با تجهیزات پزشکی به افراد غیر تخصصی سپرده می‌شود که در بحث تامین تجهیزات پزشکی نیاز به نظارت افراد متخصص می باشد.

 

همچنین بحث استقرار سیستم اطلاعات بیمارستانی (HIS) که قبل از شروح طرح تحول در تعدادی از بیمارستان‌ها این سیستم راه اندازی شده بود که با اجرای طرح تحول در اکثر مراکز آموزشی و درمانی و بیمارستان‌های استان این سیستم راه اندازی شده است.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد، انشاء ا... طی روزهای آتی نیز با تفکیک درآمدهای دارویی مطابق با دستورالعمل های ابلاغی، مراکز درمانی تابعه دانشگاه گام‌های موثرتری در راستای مدیریت خرید و پرداخت‌های دارویی و تدارک هر چه بهتر داروها و ملزومات پزشکی بردارند.خ

 

 

 


٠٨:٥٧ - 1393/10/10    /    شماره : ٢٨٨٣    /    تعداد نمایش : ٥١٧


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج